Funderingstechnieken

Heien of persen?

tech tekVoor het funderen zijn er grofweg twee technieken: heien of persen. De keuze in techniek hangt af van de omstandigheden van het project. Bij funderingsherstel persen wij de stalen palen door het nieuw betonnen fundament met het huis als tegengewicht te gebruiken. Dit gebeurt trillingsvrij, waardoor de kans op schade tot het absolute minimum beperkt wordt. Maar soms is trillingsarm heien de beste optie (zoals bij nieuwbouw (bijvoorbeeld een aanbouw). Driehouck beschikt over gespecialiseerde kleine heimachines die in kleine ruimten kunnen werken. Deze machines zijn in eigen beheer en volledig op basis van onze ervaring ontwikkeld.

Persen

persOnze hydraulische persen zijn zeer geschikt voor het trillingsarm indrukken van stalen buispalen in uw woning. Aan weerszijden van de te drukken stalen buispalen worden twee cylinders, welke met zeer grote kracht in- en uitgedrukt kunnen worden, in de nieuwe betonvloer meegestortte trekankers aangebracht. Vervolgens wordt de stalen buispaal segment voor segment tot de benodigde harde zandlaag geperst.

Heien

De door ons ontwikkelde mechanische heimachines zijn op hun beurt zeer geschikt voor het trillingsarm inheien van stalen buispalen in uw woning en/of op moeilijk te bereiken plaatsen. Wanneer een bepaalde diepte niet met persen alleen behaal kan worden doordat bijvoorbeeld het pand te licht is voor de druk van de cylinders is het noodzaak deze machine voor deze laatste loodjes in te zetten. De harde zandlaag moet vanzelfsprekend altijd gehaald worden!

Vijzelen

Naast de funderingswerkzaamheden kan het zijn dat uw woning dusdanig is verzakt dat deze opnieuw rechtgezet moet worden. Driehouck beheerst funderingstechniek als geen ander en heeft in de loop der jaren meer dan 900 (!) woningen, schuren, bedrijfsgebouwen, zelfs kerken en huizenblokken terug naar hun oorspronkelijke positie gebracht. vijzels binnen

Alle benodigde specialistische techniek is in eigen beheer ontworpen en ontwikkeld, gebaseerd op onze jaren lange praktijkervaring. Ook heeft Driehouck een computersysteem ontwikkeld, welke 100% nauwkeurig aangeeft wat de status van uw pand tijdens het gehele verloop van de werkzaamheden is. U bent er dus gedurende het funderingsherstel zeker van dat uw woning in de beste handen verkeert.